TMap® Suite Test Engineer

Kwaliteitsgedreven, effectief én efficiënt testen met de TMap® Suite

De wereld van IT verandert snel met in adembenemend tempo de ene innovatie na de andere. Dit heeft niet alleen betrekking op technologie, maar ook op onze manier van werken. Time-to-market en kostenreductie worden met de dag belangrijker. Deze ontwikkelingen worden soms gezien als een bedreiging voor de kwaliteit van ontwikkelde softwareproducten. TMap® Suite toont echter het tegenovergestelde aan. TMap® Suite is een mensgedreven en kwaliteitsgerichte aanpak die kansen biedt om de kwaliteit van software te verbeteren.

Tijdens de opleiding TMap® Suite Test Engineer leert u hoe de TMap® Suite bestaat uit TMap® HD, TMap NEXT® en de tmap.net website en hoe u als Test Engineer de onderdelen van de suite succesvol kunt toepassen.

Vertrouwde en nog steeds relevante stof uit TMap NEXT® zal worden aangevuld met de nieuwe aanpak beschreven in TMap® HD en in de building blocks. De wijzigingen beslaan ca. 20-25% van de stof en de examens.

Van theorie naar praktijk door een afwisselende opbouw

Tijdens de opleiding wisselen theorie en oefening elkaar af. Door deze opbouw krijgt u een goed inzicht in Quality-Driven testen. Na afloop van de opleiding kunt/heeft u:

 • Inzicht in de 3 onderdelen van de TMap® Suite: TMap® HD, TMap NEXT® en tmap.net.
 • Aangeven welke 4 elementen van TMap® HD de basis vormen voor het allesoverstijgende 5e element "Vertrouwen".
 • Aangeven wat het belang is van building blocks in de toepassing van de TMap® Suite.
 • Kennis hoe de elementen zich verhouden tot de building blocks.
 • Diverse building blocks in de praktijk toepassen, onder meer:
  • Testontwerp: test approaches, dekkingsvormen en testontwerptechnieken
  • Testvariëteiten
  • Test tools
  • Testactiviteiten.
 • Inzicht in hoe u (onderdelen van) TMap® HD en/of TMap NEXT® en/of tmap.net kunt toepassen in uw huidige en toekomstige opdrachten.

Een ideale start van het certificeringtraject TMap® Suite Test Engineer

Als u toe bent aan het omzetten van uw ervaring in een algemeen erkend certificaat, raden wij u aan na afloop van deze opleiding deel te nemen aan de Examentraining TMap® Suite Test Engineer. Beide opleidingen zijn in combinatie met zelfstudie volledig afgestemd op het EXIN examen TMap® Suite Test Engineer. Kijk voor meer informatie over deze examentraining, zoals data en locaties, op de onze site

Doelgroep: Test Engineers en (beginnende) Testcoördinatoren
Duur: 3 dagen van 09:30 tot 17:00 uur
Data: De cursusdata staan in de opleidingsagenda
Investering: 1525,00 EUR per persoon per opleiding (exclusief examen)
Lesmateriaal: Materiaal en training in het Nederlands
Boek: "Workbook TMap® Suite, Werken met de TMap® Suite". Inclusief de epub-versie van het boek 'Neil's Quest for Quality, a TMap® HD Story'

Direct inschrijven