Scaled Agile Framework

Scaled Agile Framework (SAFe)

Voordelen van de SAFe principes

Heeft uw organisatie reeds haar eerste stappen gezet richting een Agile organisatie, bijvoorbeeld in de vorm van Scrum teams? Zit u in zo’n Agile team of heeft u er direct mee te maken, als opdrachtgever, manager, projectverantwoordelijke, architect, servicemanager of vanuit een andere rol? En ziet u dat er nog winst te behalen valt in de samenwerking tussen de verschillende Agile teams, voor:

 • het realiseren van overkoepelende programmadoelstellingen en bijbehorende benefits; het managen van afhankelijkheden tussen de team backlogs;
 • het structureren van releasemanagement;
 • een betere integratie van de teamdoelstellingen met strategische portfoliokeuzes, of:
 • de aansluiting van Enterprise Architectuur met de uitgangspunten van de Agile teams.

Wilt u uw organisatie in staat stellen om bovenstaande voordelen te behalen, door het gericht toepassen van principes en instrumenten uit Agile, Lean en Product Development Flow?
Als u deze vragen positief heeft beantwoord, meldt u dan nu aan voor de Leading SAFe training.
SAFe is een bewezen framework voor het toepassen van Lean en Agile principes binnen middelgrote tot grote organisaties.

Tijdens de training zal Dave van Herpen, expert op dit vakgebied, u alles vertellen over SAFe.
Dave is gecertificeerd SAFe Program Consultant en trainer/coach. Hij heeft ruime ervaring in het verzorgen van trainingen, workshops en verbeteropdrachten op het gebied van Agile, Lean en DevOps. Ook wordt hij regelmatig gevraagd om te spreken over zijn vakgebied op verschillende congressen wereldwijd.

Via acht thema’s zal Dave aan de hand van het framework en case studies laten zien hoe de principes van SAFe bijdragen aan het verbeteren van productiviteit, medewerkerbetrokkenheid, time-to-market en kwaliteit. Daarnaast verkrijgt u inzichten in de meest effectieve leiderschapsvaardigheden om de intrinsieke motivatie en gewenste gedragsverandering bij medewerkers naar boven te halen.

De 8 thema’s die gedurende de training worden behandeld:

 1. Enterprise Agility & SAFe Introduction
 2. Lean & Product Development Flow
 3. Scaling Agile, inclusief alternatieven
 4. SAFe: Team level
 5. SAFe: Program level
 6. SAFe: Portfolio level
 7. Agile & Lean Architecture
 8. Scaling Leadership

Certificering

Na afloop van de tweedaagse training krijgt iedere deelnemer de mogelijkheid het SAFe Agilist examen te doen, dat digitaal door de SAFe Academy wordt afgenomen. Dit (open boek) examen dient binnen 10 dagen na afloop van de training online te worden afgerond. Bij een goed resultaat ontvangt de deelnemer het SAFe Agilist certificaat.

Doelgroep

U bent werkzaam in een organisatie, waar een beweging richting een Agile manier van werken in gang is gezet of gewenst is. Het maakt niet uit welke rol u vervult binnen uw organisatie. Of u nu product-, service-, project-, programma- of portfolioverantwoordelijke bent, manager, adviseur of uitvoerend professional, aan de hand van deze training kunt u de principes van SAFe toepassen om zo uw organisatie verder te ontwikkelen in een snelveranderende omgeving.

Duur: 2 dagen van 09.30-16.30
Data: De cursusdata staan in de opleidingsagenda
Investering: 1.295,00 EUR per persoon per opleiding

Direct inschrijven